Linkkirakkauden jakamista

käyttäjältä FinnBlogger - 21/05/2011


[they said he died of a love disease]

Tutkimusmatkallani blogimaailmaan en ole voinut olla huomaamatta linkkien merkitystä. Linkit toisiin blogeihin ja sivustoihin ovat olennainen osa blogikulttuuria. Ne kertovat, mistä saamme ajatuksemme ja mitä suosittelemme lukijoillemme. Linkit ovat tärkeitä myös hakukoneoptimoinnin kannalta. Mitä enemmän sivustolle tulee linkkejä, sitä paremmin se näkyy hakukoneissa (esim. Google ja Bing).

Erilaisia linkkejä

Linkit voidaan jakaa ainakin kahteen ryhmään. Ensiksi sivustolle viittaaviin linkkeihin, jotka voivat olla sekä ulkopuolisia muilta sivustoilta tulevia linkkejä tai sivuston sisäisiä linkkejä. Ulkopuolisten linkkien saaminen on hankalaa, koska linkityksen tekee joku toinen. Sen sijaan oman sivuston sisäistä linkitystä voimme tehdä itse. Voimme esimerkiksi yrittää vaikuttaa omassa blogissamme  jonkun sivun näkyvyyteen ja merkitykseen linkittämällä siihen enemmän kuin toisiin sivuihin.

Toiseksi linkit voidaan jakaa dofollow ja  nofollow -linkkeihin. Jos vieraalta sivustolta linkitetään sinun sivustolle, mutta sivuston ylläpitäjä on asettanut linkeille rel=nonfollow -asetuksen, linkki ei nosta näkyvyyttäsi hakukoneissa.  Siksi suosin dofollow -linkkejä.

Kannattaa linkittää

Linkittäminen on bloggaamisen ytimessä. Jos luet internetistä hyvän sivun tai blogikirjoituksen, kommentoi sitä. Älä kuitenkaan kirjoita vain ”Hyvä kirjoitus. Kiitti!”. Kerro, miksi kirjoitus oli sinusta hyvä ja mitä se antoi. Hyvällä ommentillasi voit antaa lisäarvoa kirjoitukselle ja saat huomiotasi blogillesi.

Vaikka monien blogien kommenttiosuus on nofollow -merkitty,  se antaa silti näkyvyyttä blogillesi. Sen kautta saat uusia kävijöitä ja nostat tunnettavuuttasi.

Linkkejä voi yrittää hankkia myös erilaisista blogihakemistoista. Ehkä joku tietää, onko näistä jotain todellista hyötyä hakukonenäkyvyyden kannalta.  Jos tiedät, voitko kommentoida asiaa.

Miksi Suomen blogosfääri ei linkitä

Jo yli neljä vuotta siten Lasse Larvanko ihmetteli, miksi Suomessa linkitetään vähän toisten sivuille. Hän näki syyksi ”jonkin sortin linkkikateuden” ja pelon omista hakukonesijoituksista. Tässä Larvanko osuu varmaan asian ytimeen. Larvanko päätti muuttaa tilannetta ja ryhtyä jakamaan itse linkkirakkautta.

Neljä vuotta sitten jotkut merkittävien sivustojen omistajat kyllä kommentoivat toisten blogeja, mutta liäsivät linkkeihin ”no-follow”  -arvon, jotta Google ei huomioisi linkkejä. Onkohan tilanne muuttunut?

Larvanko lupaa jakaa linkkejä omalta sivustoltaan ilmaiseksi. Linkkien vaihtoon ja ostoon hän ei kuitenkaan ryhdy. Kun teet linkin Larvangon sivustolle (esim. kyseiselle Ilmaisia linkkejä tarjolla joka päivä -sivustolle), hän lupaa linkittää takaisin.

Minä lupaan samaa: Hammas hampaasta ja linkki linkistä!

Olen vasta aloitellut tätä blogiani. Se on syntynyt mielenkiinnosta blogimaailmaa ja internettiä kohtaan. Leipätyöni teen aivan muualla humanistisella alalla.  Kirjoitan tätä FinnBlogger -blogiani silloin kuin löydän sopivaa aikaa ja netistä ideoita, joista haluan kirjoittaa. Rahan ansaitseminen internetissä oli eräs lähtökohta aktiivisemmalle bloggaamiselle. Ajattelin, että tästä voisi saada elantonsa. Aika optimistinen ajatus, joka ei ole ainakaan vielä vajaan vuoden aikana onnistunut. Rikastumiseeni voit tutustua projektiblogissa, jonka aloitin kesällä 2010.

Lupaan kuitenkin jakaa edellä mainitun Larvangon kirjoituksen innoittamana linkkirakkautta ja linkkimehu bloggaajille virvoitukseksi, hyvän olon saavuttamiseksi sekä hakukoneissa menestymiseksi.

linkittäminenJos blogisi tai kotisivusi käsittelee bloggamista, hakukoneoptimointi, internettiä, rahan ansaitsemista, sosiaalista mediaa tai muuta vähänkin vastaavaa ja linkität (ei no-follow) tänne sivustolle – tai toiselle sivustolleni (edellä mainitulle projektiblogi -sivustolle), saat maininnan blogiisi linkin kanssa ainakin yhdessä seuraavista kirjoituksista jommassa kummassa blogissani sekä trackback merkinnän eli kaksi linkkiä sivustollesi.

Älä ajattele, että blogisi tai sivustosi on vasta alussa tai se ei ole tarpeeksi hieno. Tahdon jakaa linkkejä aivan uusiin sekä vanhoihin blogeihin ja sivustoihin. Rakastan blogeja! Katsotaan toimiiko tämä!

Linkkirakkaudella,
FinnBlogger

HUOM! Näyttää siltä, että esimerkiksi Bloggerissa bloggaavilla ei ole mahdollisuutta käyttää Trackback -ominaisuutta. Se auttaisi minua näkemään, ketkä linkittävät sivulleni. Jos olet Bloggerin käyttäjä, laitatko minulle sähköpostilla viestin, jossa on vain sinun nettiosoite (URL), josta linkität blogiini. Sähköpostini on finn.blogger (at) gmail.com. Näin saan tietooni, että haluamme yhdessä nauttia linkkimehua.

{ 8 kommentit… lue ne alta tailisää omasi }

Alvin kesäkuu 18, 2011 17:09

Suomalaiset ovat perinteisesti olleet tuppisuukansaa, joten näkyisikö se tässäkin asiassa – verkostoituminen ei tapahdu yhtä luontevasti kuin muualla? Omassa projektissani se on ollut tähän asti Akilleen kantapääni. :)

Mitä mieltä olet ulkomaisten artikkelihakemistojen käyttämisestä linkkien keräämiseen, vaikka sivusto olisi suomeksi? Oletko harrastanut?

PS. Linkki lisätty!

Vastaa

FinnBlogger kesäkuu 18, 2011 18:54

Tervetuloa Alvin lukemaan ja kommentoimaan blogiani!

Ehkäpä tuo verkostoitumisen ja linkittämisen määrä johtuu siitä, että olemme kuitenkin pieni kansa. Englanninkielisessä maailmassa tekijöitä on enemmän. Toisaalta pienestä Suomesta on helpompi löytää toisensa.

Kävin katsomassa blogiasi. Tuli hyvin tuttu tunne, sillä tuosta minä aloitin 11 kuukautta sitten! Tulot nousevat yllättävästi kun jaksaa kehittää itseään ja kirjoittaa itselle tärkeistä asioista luottaen, että ne ovat tärkeitä muillekin.

En ole laittanut blogejani ulkomaisiin artikkelihakemistoihin. Osaisiko joku tätä lukeva antaa vinkkejä sen kannattavuudesta ja hyvistä hakemistoista?

Kiitos jakamisesta ja iloa bloggaamiseen.
t. FinnBlogger

Vastaa

TT heinäkuu 31, 2011 18:21

Itse olettaisin tämän linkittämisen olevan henkisesti helpompaa suomalaisille, mutta voin tietysti olla väärässäkin. En näe kyllä yhtään ainutta syytä olla tätä tekemättä, sillä ei se ole omasta mielestäni itseltäni pois, jos joku muukin hyötyy itseni lisäksi.

Vastaa

Petri huhtikuu 24, 2012 21:10

Lisään aika ajoin linkkilistaani osoitteessa http://www.kuopassa.com/linkit.shtml kiinnostaviksi katsomiani linkkejä. Ehdotuksia saa antaa. :-)

Vastaa

FinnBlogger kesäkuu 18, 2012 18:38

Kiitos tästä linkkilistasta. Eiköhän sinne joku uusi linkki lisäänny tämänkin perusteella.

Vastaa

Kirjoittelija syyskuu 30, 2012 17:10

Kiitos blogeistasi! Hienoa, että kerrot kokemuksiasi ja vinkkejä blogien tuottajille. Innostuin itse perustamaan oman blogin kirjoituksiesi pohjalta ja olen nyt reilun kuukauden ajan blogannut noin pari-kolme kertaa viikossa.

Blogini käsittelee musiikkia ja teknologiaa. Siitä tulee myös blogin nimi: Musiikkia, teknologiaa ja musiikkiteknologiaa

Idea on, että kerron kokemuksiani erilaisista teknisistä laitteista ja jaan ihmisille tietoutta ja vinkkejä. Blogissa on tällä hetkellä juttua esimerkiksi kuulokkeista, mikrofoneista, tuoreimmassa artikkelissa esitellään laadukas, mutta lompakkoystävällinen kuulokemikrofoni. Jatkosuunnitelmia on jonkin verran ja ideoita blogin kehittämiseksi on ylhäällä siellä täällä. Itsekin jännityksellä odotan, mihin varsin alussa oleva blogikokeiluni on edistymässä.
Kirjoittelija kirjoitti äskettäin…Hyvä kuulokemikrofoni sopuhintaan: Koss SB45My Profile

Vastaa

Tiitinen JK. huhtikuu 27, 2013 14:18

Ohjeet toimivan linkin tekemiseksi Bloggerin -kommentteihin:

http://nettiseikkailija.blogspot.fi/2013/04/miten-toimiva-linkki-blogger-kommenttiin.html
Tiitinen JK. kirjoitti äskettäin…Miten tehdä toimiva linkki blogger-kommenttiin?My Profile

Vastaa

FinnBlogger syyskuu 23, 2013 19:57

Se oli lyhyt ja ytimekäs ohje HTML-linkin tekemiseen.

Vastaa

Jätä kommentti

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: