Ilmaisia kuvia blogiin – 8 askelta

käyttäjältä FinnBlogger - 02/04/2012

ilmaisia kuvia blogiin

Sosiaalinen media kaipaa kuvia. Minä olen käyttänyt kuvien hankkimisessa Flickr.com – palvelua. Palvelu antaa sinulle mahdollisuuden laittaa kuvia jaettavaksi tai säilytettäväksi. Lisäksi sieltä on helppo hakea kuvia blogiin tai kotisivulle.

Kukaan ei ole opettanut minulle, miten kuvia oikeaoppisesti käytetään. Minä toimin näin:

Tämän kirjoituksen kuvat on otettu ilmaiseksi netistä Flickr- kuvapankista. Tässä on käytetty seuraavia kuvia:
-Byflickr
-mpclemens
  1. Menen Flickr -kotisivulle.
  2. Oikeassa yläkulmassa on ”Search” -painike. Paina sitä.
  3. Koska minulla on myös mainoksia blogissa – ehkä tulevaisuudessa enemmänkin – klikkaan kohtaa ”Advanced search”.
  4. Pääsen uudelle sivulle. Täällä toimin seuraavasti. Kirjoitan ”Search for” kohtaan hakusanan nyt vaikka ”visit Nepal”. Sivun lopussa on vielä ”Creative Commons” -kohta. Siellä laitan rastin kohtaan ”Only search within Creative Commons-licensed content”. Laitan rastit myös kahteen alakohtaan: ”Find content to use commercially” ja ”Find content to modify, adapt, or build upon”. Haluan siis etsiä kuvia, joita voi käyttää myös kaupallisesti ja joita voi muokata. Varmuuden vuoksi toimin näin.
  5. Klikkaan ”Search” -painiketta ja saan 92 tulosta.
  6. Klikkaan sopivaa kuvaa. Tallennan kuvan koneelleni uudella nimellä, jonka pääte on *.jpg (esim. nepalinkuva.jpg).
  7. Liitän kuvan koneeltani blogiin.
  8. Laitan blogikirjoitukseeni linkin, josta selviää, kenen kuva on kyseessä. Tämän linkin saan Flickrissä kuvan yläpuolella olevaa ”Share” -näppäintä painamalla; valitsen myös kohdan ”Grab the link”. Kopion osoitteen ja laitan blogiini tavallisesti tekstin ”kuva” ja siihen ankkuriksi kopioitu linkki. Tässä laitoin linkit erilliseen laatikkoon, jotta ne huomataan paremmin.

kamera blogiNäin minä toimin. Tekniikan suhteen olen tavallinen taapertaja ja joku osaa varmaan antaa paremmat vinkit ilmaisten kuvien liittämiseen. Otan vastaan myös palautetta siitä, onko yllä oleva tapa laillinen ja hyvien tapojen mukainen. Laitathan vinkit kommentteihin.

Jos käytät toisten ihmisten kuvia, tärkeää on kysyä lupaa. Edellä mainitulla tavalla etsityissä Flickr -kuvissa on oikeus käyttää kuvia ja muokata niitä. Kuvien käyttö on ilmaista. Muista laittaa linkki alkuperäiseen kuvaan!

Jos tästä tekstistä on ollut sinulle jotain hyötyä, laitathan blogikirjoitukseesi linkin tähän kirjoitukseen! Kiitos jo etukäteen!

{ 2 kommentit… lue ne alta tailisää omasi }

Tiitinen JK. huhtikuu 21, 2013 22:48

Täältä:
http://standardphoto.blogspot.fi/

-saa kopioida ilmaiseksi kuvia, muokata niitä ja julkaista missä tahtoo.
Sivuston kuvatarjonta on vielä hyvin suppea, mutta se laajenee!
Tiitinen JK. kirjoitti äskettäin…Logoja blogiinMy Profile

Vastaa

FinnBlogger syyskuu 23, 2013 19:51

Hyvä, että jaat ilmaisia kuvia! Nettiin laitettavia valokuvia aina tarvitaan ja toivottavasti niitä löytyy sivultasi yhä enemmän!

Vastaa

Jätä kommentti

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: