Uhkaako työttömyys – tienaa rahaa bloggaamalla – tässä kerron miten pääset alkuun!

käyttäjältä FinnBlogger - 07/11/2011

bloggaaminenMaailman talous ei ole parhaimmassa iskussa. Turvaton tilanne on aiheuttanut sen, että suuret ja pienet yritykset varautuvat pahimpaan. Monen työntekijän kohdalla tämä tarkoittaa irtisanomista. Melkein joka päivä saamme lukea uutisia joukkoirtisanomisista. Tämä tuo mukanaan suurta ahdistusta ja pelkoa niille, jotka menettävät työpaikkansa. Ja tietysti heidän perheilleen. Miten rahat riittävät ja mielenterveys kestää?

Töitä kotoa käsin

bloggaaminen kotoa käsinEntäpä jos työllistäisit itseäsi ja alkaisit vaikka kirjoittaa blogia. Kun lisäät blogiin mainoksia, voit saada hieman taskurahaa. Tai jos bloggaaminen onnistuu hyvin, voit tienata vähän enemmäkin kuin vain taskurahaa.

Minä en vielä saa tästä harrastuksesta toimeentuloani. Rahaa tulee kuukausittain 250-500 euroa. Kyllä tuokin määrä ilahduttaa, vaikka siitä pitääkin maksaa verot pois. Ja sellaiset harrastukset, jotka tuottavat rahaa ovat harvinaisia!

Mistä kirjoittaisin blogia?

Valitse teema, joka kiinnostaa sinua. On hyvä, että tiedät asiasta enemmän kuin blogisi lukijat. Tämä aihe voi liittyä opiskeluusi, työhösi tai harrastuksiisi. Kirjoita blogia innostuneesti innostavasta aiheesta!

inspiraatio Toinen ohje: valitse teema, joka kiinnostaa ihmisiä. Jos kirjoitat blogia Timbuktun kaupunginosien kadunnimien muotoutumisesta, se ei suurta yleisöä (eikä edes pientä) kiinnosta. Mutta jos löydät aiheen, joka kiinnostaa suurempaa osaa kansasta ja sinua itseäsi, olet löytänyt teeman blogillesi.

Yhdistä nämä kaksi kiinnostuksen kohdetta: mikä kiinnostaa minua ja mikä kiinnostaa lukijoita.

Miten aloitan?

Jos haluat sijoittaa mainoksia blogiisi ja aloittaa HETI, suosittelen, että aloitat bloggaamisen bloggerilla. Se on Googlen omistama blogipalvelu, jolla pääset hyvin alkuun.

Bloggeriin rekisteröityminen

blogger blogiJos haluat ilmaisen blogin, suosituin tapa on hankkia blogi Blogger -palvelusta. Tässä pikaohjeet blogin hankkimiseen.

 1. Mene internetissä sivulle: www.blogger.com. Jos sinulla ei ole vielä Google-tiliä, hanki se ilmaiseksi. Ehkä sinulla on jo gmail.com -sähköpostiosoite, silloin mene suoraan kohtaan 2.
 2. Kun olet mennyt osoitteen www.blogger.com kautta Googlen sivulle, klikkaa kohtaa ”Luo blogi. Se on ilmaista.”
 3. Tulet hallintapaneeliin. Klikkaa kohdasta ”Luo Blogi”.
 4. Valitse Blogillesi otsikko sekä Blogin osoite. Tässä kannattaa olla tarkkana, sillä tämä otsikko jää blogisi nimeksi! Älä siis hätäile! Tarkista myös nimen saatavuus. Vahvista tiedot ja klikkaa Jatka.
 5. Valitse aloitusmalli. Klikkaa Jatka.
 6. Blogisi on luotu. Aloita bloggaaminen.
 7. Kirjoita ensimmäinen blogikirjoituksesi. Kirjoita otsikko ja tekstilaatikkoon viestisi maailmalle! Kirjoita myös teemaan liittyvä tunniste eli sanoja, jotka kuvaavat sisältöäsi. Erottele sanat pilkulla.
 8. Klikkaa Julkaise teksti. Tämän jälkeen tekstisi pääsee muiden miljoonien varmaankin miljardien blogitekstien joukkoon kaikkien luettavaksi!

Hakukone tuo ihmisiä blogiisi

Google logoMiten sinun blogisi löydetään suuresta blogimäärästä? Blogi löydetään tavallisesti hakukoneen – yleisimmin Googlen – kautta. Toki muitakin on olemassa, esimerkiksi bing.com, altavista.com ja yahoo.com. Vaikka Googlella onkin vankka ykkösasema, kannattaa tarkistaa välillä, mitä muut hakukoneet sanovat etsimästäsi asiasta.

Kun kirjoitat blogiin säännöllisesti ja paljon tekstiä, Google todennäköisemmin johtaa internetin käyttäjiä kotisivulle. Yleissääntö on yksinkertainen: kirjoita enemmän, saat enemmän kävijöitä.

Mainokset tuovat rahaa

Laita blogiisi mainoksia, sillä ne mahdollistavat rahan ansaitsemisen. Minulla on kokemuksia kolmesta eri mainosverkostosta. Yksi niistä on Google AdSense. Tämä on yleisin tapa mainostaa ja varmasti tuttu kaikille netin käyttäjille. Kun laitat AdSense -mainoksia blogiisi, ja joku napsauttaa mainosta, saat jokaisesta napsautuksesta tuloja (esim. 20 senttiä). Älä kuitenkaan ala itse klikkailemaan mainoksia omalla sivustollasi tai käske tuttuja tekemään niin. Seurauksena on AdSensen -tilin menetys ja tärkeä rahanhankintakeino loppuu siihen.

Olen mukana kahdessa niin sanotussa kumppanuus markkinointiyrityksessä. TradeTracker ja TradeDoubler ovat koonneet firmoja siipiensä suojaan ja antavat blogin kirjoittajalle mahdollisuuden laittaa firmojen mainoksia blogiin. Esimerkiksi jos sinua kiinnostaa koiranruoka, ja haluat perustaa koiranruokablogin, kirjoita aiheesta useita artikkeleita. Tämän jälkeen valitse TradeTrackerista tai TradeDoublerista sopivia koiranruokaan liittyviä mainoksia. Saat sieltä koodin, joka liimaat blogiin.

Kun joku tulee koiranruokablogiin, klikkaa koiranruokamainosta ja ostaa tuotteen, saat siitä provision itsellesi. Tämän suuruus voi olla esimerkiksi 10 %. Viidenkympin ostosta saat siis 5 euroa itsellesi. Pelkästä klikkauksesta ei yleensä makseta.

Täältä mainoksia blogiin

AdSense google tulotJos haluat laittaa blogiin Google AdSense -mainoksia, mene AdSensen sivulle ja rekisteröidy käyttäjäksi.

Jos haluat osallistua kumppanuusmarkkinointiin ja saada mainoksia blogiin, tutustu näihin kahteen markkinajohtajaan. Kannattaa myös rekisteröityä heti, jotta pääset kokeilemaan ja opettelemaan rahan ansaitsemista. Sinulla pitää tosin olla oma kotisivu tai blogi, jolle näitä mainoksia voit sijoittaa. Jos sinulla ei vielä ole blogia perusta oma blogger.com -blogi (ohjeet edellä). Sinne saat helposti TradeTracker ja TradeDoubler -mainoksia.

Liity TradeDoubleriin ja TradeTrackeriin heti

Pääset tutustumaan siihen, miten TradeTracker voisi auttaa sinua rikastumisessa kun painat alla olevaa linkkiä, joka vie sinut TradeTrackerin maailmaan:

Tutustu TradeDoublerin markkinointimahdollisuuksiin tätä linkkiä klikkaamalla:

Alussa heti kunnolla vauhtiin?

Jos haluat päästä toden teolla rahan ansaitsemine maailmaan ja olet valmis näkemään vaivaa sekä sijoittaa pari sataa euroa tähän projektiin, tässä sinulle muutamia vinkkejä:

 1. Tilaa itsellesi webhotelli. Minä käytän ainakin vielä amerikkalaista BlueHost -webhotellia. Tämäkin blogi on sijoitettu sinne. Kuukausihinta palvelulle on 5,95 dollaria. Lisäksi maksat domain -maksun (eli tilaat itsellesi osoitteen esim. www.omaosoite.com ), joka on vain noin 15 dollaria vuodessa!
 2. Hanki oma domain. Kun olet tilannut esimerkiksi BlueHostin -webhotellin, pääset perustamaan blogin tai kotisivun helposti. Erityisen helppoa on WordPressin asentaminen, sillä se tapahtuu suurimmassa osassa webbihotelleja melkein automaattisesti. Ainakin  tällaisen blogin perustaminen vaati vain pari klikkausta.
 3. Asenna suomenkielinen WordPress webhotellissa olevalla omalle domainille. WordPressin suomenkieliseltä sivustolta löydät asennusohjeet, miten lataat ja otat WordPressin käyttöön. Lataa tokin muunkielinen WordPress, jos blogisi ei ole suomeksi!
 4. Löydä hyvä WordPress -teema. Internetissä on jaossa ilmaisia WordPress -teemoja. Ehkä haluat erinomaisen teeman. Osta esimerkiksi Thesis. Olen tähän Thesis -teemaan erittäin tyytyväinen. Maksoin siitä 164 dollaria ja saan asentaa sen niin moneen blogiin kuin haluan. Yhteen blogiin asennettuna Thesis -teema maksaa 87 dollaria. Suosittelen Thesis -teemaa WordPress -blogiin.
 5. Opettele myyntitekniikoita ja hakukoneoptimointia. Hakukoneoptimoinnin avulla saat sivustosi näkymään paremmin google-haussa. Netti on pullollaan vinkkejä hakukonenähtävyyden parantamiseksi.

Rahan ansaitsemista kotoa käsin

Jos haluat ansaita lisätuloja, voit tehdä sen bloggaamalla. Mikä parasta, voi kirjoittaa blogia omaan tahtiisi silloin kun haluat. Voit hallita omaa elämääsi ja aikatauluasi.

Tässä harrastuksessa voi yhdistää perheen tarpeet. Annat aikaa perheelle silloin kun he sitä tarvitsevat, ja kerrot heille, milloin sinä tarvitset aikaa bloggaamiseen.

Bloggaamisessa tärkeää on kirjoittaminen. Kyse on nimenomaan blogin kirjoittamisesta. Harjoittele kirjoittamista. Mitä enemmän kirjoitat, sitä luontevammaksi se muuttuu. Varsinkin kun kirjoitat asioista, jotka ovat tärkeitä ja läheisiä sinulle.

Jos osaat englantia, markkinat ovat heti laajemmat. Mahdollisten lukijoiden ja tulojen määrä kasvaa heti. Tosin myös taistelu blogin elintilasta ja nähtävyydestä englanninkielisessä maailmassa on kovempaa.

Jos löydät aiheen, josta muut eivät bloggaa tai blogeja on vähän, olet etulyöntiasemassa. Ehkä pääset alallasi raketin nopeudella blogimaailman ykkösnimeksi!

Vaikka bloggaaminen kuulostaa helpolta, se on lopulta vaikeaa! Aloittaminen on helppoa, mutta työ vaatii lopulta sitkeyttä ja kärsivällisyyttä.

Liiketoiminnan aloittaminen

bloggaaminen ruokapöydässäBloggaamalla voit siis aloittaa kotoa käsin pienimuotoista liiketoimintaa! Jos olet jossakin asiassa hyvä, pystyt ilmaisemaan itseäsi kirjoittamalla – tai puhumalla, jolloin voit perustaa videoblogin – ja kestät sen, että sanomaasi luetaan ja sitä kommentoidaan, perusta blogi. Pohdi, millaisia mainoksia laitat blogiisi. Mainokset ovat helpoin tapa ansaita rahaa netissä.

Tässä vielä muutama vinkki lyhyesti:

 1. Mieti, mistä olet kiinnostunut.
 2. Mieti, mikä kiinnostaa toisia.
 3. Perusta blogi. Ilmaiseksi bloggeriin (ohjeet edellä) tai tilaa blogillesi web-hotelli, domain-nimi (esim. www.tosihyvabloginnimi.com) ja asenna WordPress -blogiisi.
 4. Kirjoita säännöllisesti. Yritä pitäytyä blogin aihepiirissä. Älä muuta blogia liian laajaksi.
 5. Laita mainoksia blogiisi.
 6. Kerro blogistasi muille sosiaalisessa mediassa. Kommentoi toisia blogeja. Ota muutenkin selvää hakukoneoptimoinnista.

Hyötyä?

Jos tästä tekstistä on ollut sinulle jotain hyötyä, mainitsethan siitä blogissasi tai kotisivullasi! Menestystä bisnekseesi!

Ps. Muista rekisteröityä näihin, jotta pääset ansaitsemaan rahaa:

TradeTracker:

TradeDoubler:

 

Tähän blogiin käytettyjä kuvia:

www.flickr.com/photos/dkalo/3328776459/
www.flickr.com/photos/liewcf/1401060873/
www.flickr.com/photos/chatiryworld/209181020/
www.flickr.com/photos/smemon/4455035915/
www.flickr.com/photos/28674126@N02/4315420315/
www.flickr.com/photos/jcn/5508475264/

Jätä kommentti

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: