Mistä bloggaan? Oman nichen löytäminen

käyttäjältä FinnBlogger - 21/07/2012

Mikä ihmeen niche?

Bloggaaminen

Löydä oma nissi!

Wikipedia antaa niche sanalle suomenkieliseksi vastineeksi ”nissin”. Nissi tarkoittaa toiminta-aluetta tai paikkaa. Liiketaloudessa (ja bloggaamisessa!) sana viittaa markkinointiin ja siellä kapeaan osa-alueeseen. Tämä pieni markkina-alue on varsinkin pienille yrityksille tärkeä. Pienet yritykset tarjoavat asiakkaille erikoistuneita tuotteita ja palveluja yleensä korkeampaan hintaan.

Miten tämä liittyy bloggaamiseen? Internet on täynnä blogeja. Uusia ja unohdettuja. Miten käyttäjät löytävät blogiviidakosta sinun blogisi? Miten sinusta ja blogistasi tulee kuuluisa? Miten ansaitset rahaa tai mainetta blogillasi? Tässä niche astuu esiin. Sinun pitää löytää blogimarkkinoilta oma kadunkulma, johon laitat torikojusi pystyyn. Mutta mitä myyt ja kenelle? Harva torimyyjä myy kaikkea kaikille.

Ensin sinun pitää päättää, mitä bloggamiselta haluat. Jos haluat vain kirjoittaa omia ajatuksiasi päivän tapahtumista, voit unohtaa nichen. Jos haluat tehdä blogillasi rahaa ja kasvattaa sen liiketoiminnaksi, sinun tulee valita niche huolella.

Tässä muutamia vinkkejä niche-bloggaamiseen ja blogin suosion kasvattamiseen.

1. Älä unohda lukijan tarpeita.

Älä ole blogisi keskipiste ellet ole kansallisesti tai kansainvälisesti tunnettu henkilö. Toki sinun pitää kirjoittaa persoonallisesti ja laittaa itseäsi peliin. Mutta satunnaista lukijaa tekemisesi ei kiinnosta ja hän ei koskaan palaa blogiisi. Lukijaa kiinnostaa enemmän hän itse; omat tarpeensa, tiedonhaku ja viihde. Ota lähtökohdaksi blogisi lukijan tarpeet.

2. Keskity!

Älä kirjoita liian monista asioista blogissasi. Jos sinulla on monta kiinnostuksen kohdetta, joista haluat kirjoittaa, tee niille omat blogit. Keskity alussa yhteen teemaan.

Porsche Carrera

Porsche Carrera

Käynnistä yksi blogikunnolla. Myöhemmin siirryt toiseen. Älä kuitenkaan ahnehdi itsellesi liian montaa blogia! Parempi yksi hyvä blogi kuin kymmenen huonoa! Blogisi kannalta on parempi jos sen teema (niche) on rajattu Minun Porsche Carrera GT kuin yleinen Elämäni.

3. Kirjoita tutuista aiheista.

Älä kirjoita asioista, joita et tunne. Älä kirjoita asioista, joista joku menestyvä bloggaaja kirjoittaa, ajatellen, että sitten sinäkin menestyt. Voit kirjoittaa, jos tiedät asiasta enemmän kuin lukijat. Rahan ansaitseminen ja menestyksen saavuttaminen bloggaamalla on vaikeaa. Jos et pidä siitä, mitä teet, et jaksa tehdä sitä kauan. Motivaatio loppuu. Kirjoita asiasta, jonka tunnet ja jota rakastat!

4. Ole liekeissä!

Mikä saa sinut syttymään? Perusta siitä blogi! Kysele itseltäsi: Mistä haluan jutella ihmisten kanssa (vanhempieni, sisarusten, ystävien ja tuntemattomien kanssa bussipysäkillä)? Missä olen hyvä? Missä olen ammattilainen? Mitä luen mielelläni? Millaisia ohjelmia haluan katsoa telkkarista? Mikä saa minut suuttumaan? Mitä haluaisin muuttaa maailmassa? Mihin jaksan keskittyä pitkäksi aikaa? Mitä haluan tehdä työkseni? Mitä tekisin, jos minun ei tarvitsisi käydä rahan vuoksi töissä? Eiköhän se mielenkiinnon kohde löydy, kun kyselet näitä itseltäsi. Keskity bloggaamisessa siihen, mikä sytyttää sinut ja motivoi sinua. Tuli leviää myös lukijoihin.

5. Valitse lukijakunta.

Valitse kohderyhmäsi. Kenelle haluat kirjoittaa? Miksi heidän pitäisi lukea blogiasi? Miten kirjoitat heille? Mitä ainutlaatuista annat heille? Mitä tarjoat heille? Lukijakunnan määritteleminen vaikuttaa myös kirjoitustapaasi ja blogisi tyyliin.

6. Vakoile toisia!

vakoile bloggaajia

Mitä muut bloggaajat tekevät?

Internet on iso. Sinun aiheeseesi liittyviä blogeja on paljon. Käy tutustumassa niihin. Mistä he kirjoittavat? Miten he kirjoittavat? Mitä sinä tekisit toisin? Liity seuraamaan kiinnostavia blogeja. Kommentoi niitä. Kommentit tuovat aiheesta kiinnostuneita sinun blogiisi. Tajuat pian, ettet ole ainoa aiheestasi kiinnostunut bloggaaja. Älä anna sen häiritä. Anna sen olla inspiraation lähteenä!

7. Selvitä kilpailutilanne ja ansaitsemismahdollisuudet.

Olet selvittänyt, mikä sinua kiinnostaa. Se on sinun niche. Voiko valitsemasi niche tuottaa rahaa? Kun kirjoitat blogiasi teemasta, missä raha liikkuu, se tarkoittaa parempia tuloja. Google AdWords Tool on apuväline, jolla voit tarkastaa tärkeimmät avainsanat nichestäsi. Työkalu näyttää, miten suuri kilpailu avainsanoilla on ja moniko ihminen etsii kuukausittain Googlella tuota avainsanaa. Jos blogisi teema on hyvin kilpailtu, on vaikeaa päästä toisten blogien ohi Googlen hakutuloksissa. Jos haluat ansaita blogilla rahaa, keskity teemaan, joka myy ja jossa raha liikuu. Ja jossa kilpailu on pientä.

8. Laita mainokset blogiin!

Käytän itse blogissani kahdenlaisia mainoksia. Helpoin tapa on lisätä Google AdSensen mainoksia blogiin. Kirjaudut Googlen sivulla ja rekisteröidyt käyttäjäksi. Sinulla pitää olla jo blogi olemassa. Googlen sivulta löytyy tarkemmat ohjeet ja ehdot. Saat rahaa (yleensä muutamia kymmeniä senttejä) kun joku klikkaa mainosta. Älä klikkaa niitä itse tai pyydä toisia klikkaamaan! Google on tässä tarkkana.

Toinen tapa saada mainoksia on kumppanuusmarkkinointi. Tässä TradeTracker ja TradeDoubler ovat hyviä apuvälineitä. Liityt TradeTrackeriin
ja TradeDoubleriin, valitset laajasta valikoimasta blogisi aihepiiriin liittyviä mainoksia ja lisäät mainoskoodin sivullesi. Saat provision kun joku ostaa tuotteeen blogisi mainoksen kautta.

9. Menestys

Älä luovuta missään vaiheessa. Bloggaamiseenkin liittyy kokeilu, erehtyminen ja epäonnistuminen. Pohdi, mikä meni vikaan. Korjaa se, ja aloita uudella innolla. Joskus joku suurfirman johtaja sanoi, että kun hän palkkaa uusia johtajia, heillä pitää olla takanaan vähintään yksi konkurssi! Epäonnistumissa oppii enemmän!

Lopuksi

Blogin kirjoittaminen ja blogilla tienaamisen on syytä olla hauskaa. Ei sitä muuten jaksa tehdä!
Jos sinulla on jo blogi, voit liittyä vaikka heti TradeTracker -kumppanuusmarkkinointifirman käyttäjäksi. Täytä lomake, johon pääset klikkaamalla tekstiä. Huom! Siellä kysytään sinun URL-ää. Se tarkoittaa blogisi osoitetta (esim. http://www.minunblogi.com tai http://minunblogi.blogspot.com). Pääset laittamaan mainoksia blogiisi tai kotisivullesi nopeasti. Suosittelen bloggaajaa liittymään TradeTrackeriin. Klikkaa mainosta:


kuva kuva kuva

Jätä kommentti

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: