Miksi blogi ei menesty? Tässä 15 syytä.

käyttäjältä FinnBlogger - 03/12/2011

aikataulu blogiBloggaaminen on monien harrastus. Ja jotkut yrittävät tehdä siitä itselleen työn. Monet ulkomaiset blogit kertovat amerikkalaisen unelman toteutumisesta: blogi on onnistunut niin hyvin, että enää ei tarvitse käydä töissä vaan voi kotona kirjoittaa blogia ja rikastua!

Olisipa se näin helppoa. Lukematon joukko yrittää ansaita rahaa blogia kirjoittamalla, mutta suurin osa saa vain kahvirahat. Harvat menestyvät. Mutta heidän menestyksensä kertoo, että bloggaamisella ja internetmarkkinoinnilla voi saada rahaa ihan tarpeeksi elättääkseen sillä itsensä ja perheensä.

Suurin osa bloggaajista on harrastaa blogin pitämistä. Se on harrastus, koska se ei elätä. Ja ei ehkä kiehdokaan niin paljoa, että bloggaamista kannattaisi pitää ammattina.

Monen mielessä elää kuitenkin toivo päästä kokotoimiseksi bloggaajaksi. Monien bloggaajien ongelmana on matala tuottavuus. Tekstiä ei synny eikä rahaa tule.

Aika menee kankkulan kaivoon. Tulosta ei synny. Luin tänään kikolani.com sivustolta Bob Clarke -nimisen tohtorin kirjoituksen, jossa hän käsitteli 15 tapaa, jotka saavat aikaan sen, että bloggaajan aika ja energia menevät hukkaan eikä tulosta synnyt. Alla oleva teksti on vapaata referointia Clarken kirjoituksesta lisättynä joillakin FinnBloggerin omilla ajatuksilla.

Blogisi ei menesty, jos bloggaat näin:

1. Et ymmärrä, miksi kirjoitat blogia.

Mitä haluat saavuttaa blogillasi? Haluatko myydä jotain tuotetta, tulla kuuluisaksi tai rikastua? Haluatko luoda brändiä itsestäsi? Haluatko kertoa, jostain sinulle tärkeästä asiasta? Haluatko pelastaa maapallon?

Kun sinulle on selvää, MIKSI bloggaat, tiedät paremmin, millaisia tavoitteita sinun tulee asettaa oman blogin kirjoittamiselle ja mitä haluat blogin lukijoiden tekevän.

Kysy siis itseltäsi jatkuvasti miksi-kysymyksiä! Kun olet vastannut miksi, tiedät mitä haluat blogiltasi. Ja kun tiedät, mitä haluat, tiedät mitä tehdä.

2. Et tiedä, kenelle kirjoitat.

kysymysmerkkiJos et tiedä, kenelle kirjoitat blogiasi, kirjoituksesi menee hukkaan. Jos yrität kirjoittaa kaikille, tulos jää huonoksi.

Mikä on kohderyhmä, jolle kirjoitat. Kun tiedät tämän, kirjoita blogia heille. Älä yritä tavoittaa kaikkia yleisellä höpinällä. Välitä sanomasi ja blogisi tietylle joukolle ihmisiä.

3. Pidät bloggaamista harrastuksena etkä kokotoimisena yritysmahdollisuutena.

Osa-aikainen bloggaaminen ei tee blogistasi eikä sinusta bloggaajana yhtään vähempiarvoista kuin niiden blogit, jotka kirjoittavat kokotoimisesti. Ainoa ero on se, että heillä on enemmän aikaa kirjoittaa blogia ja rakentaa omaa liiketoimintaansa. Joudut kisailemaan heidän kanssaan, jotta menestyt.

Jos haluat ansaita blogillasi rahaa, älä ajattele blogin kirjoittamista vain harrastuksena. Järjestä bloggaamista varten joku tietty työtila, kotitoimisto, työpöytä, jossa voit kirjoittaa rauhassa ja tehdä työtä. Perusta blogiasi varten oma sähköpostiosoite. Jos haluat, että blogisi menestyy ja tuo sinulle rahaa tai kuuluisuutta, toimi ammattimaisesti.

4. Sinulla ei ole päämäärää eikä suunnitelmaa.

Osa-aikainen bloggaaja ilman päämäärää on kuin purjelaiva ilman purjeita. Tuuli vie laivaa minne haluaa.

Aseta blogin kirjoittamiselle päämääriä, päämäärien tulee olla mitattavia. Arvio päämäärien ja suunnitelmien edistymistä säännöllisesti. Pidä kiinni suunnitellusta. Mutta muuta suunnitelmia tarpeen vaatiessa.

5. Sinulla ei ole aikataulua bloggaamiseen.

kalenteri bloggaaminenTee itsellesi aikataulu, joka kertoo, miten monta blogikirjoitusta sinun tulee kirjoittaa viikossa. Kirjoita työlistaan myös aiheita, joista sinun pitäisi blogata. Ainakin WordPress -blogiin on saatavissa Editorial Calendar -lisäosa, joka auttaa tässä. Mutta voit tehdä bloggaussuunnitelman myös kynällä paperile. Tämä tuo ryhtiä bloggaamiseen. Luo vaikka kirjoitussarja, jonka teemat määrittelet etukäteen.

6. Sinulla ei ole säännöllisyyttä ja vastuullisuutta.

Ole säännöllinen ja johdonmukainen bloggaaja. Kun sinulle tulee rutiini bloggaamiseen, pystyt tuottamaan kirjoituksia säännöllisesti. Luot blogin kirjoittamisesta itsellesi tavan, ja tämä uusi omaksuttu tapa, tuottaa automaattisesti blogikirjoituksia.

7. Et tunnista ja korjaa tilannetta, kun huomaat tuottavuuden laskevan.

Osatoimisena bloggaajana on tärkeää seurata tuottavuuttasi. Löydä asiat, jotka syövät aikaasi ja luovuuttasi. Tee niille jotain. Mikä vie aikaasi turhiin asioihin? Sosiaalisen median tarkkailu? Jatkuva sähköpostin lukeminen? Käytä aikasi huolellisesti. Tunnista aikasyöpöt. Etsi parhaat mahdolliset työskentelypaikat. Mieti, missä koet inspiraation iskevän. Ehkä se on jokin tietty paikka. Tai aika vuorokaudesta. Tämä tuo uuden vaihteen bloggaamiseen.

8. Luulet, että useamman homman tekeminen samanaikaisesti on tehokasta.

Älä yritä tehdä useampaa juttua samaan aikaan. Luovuutesi kärsii. Keskity siihen mitä teet, ja tee hyvin sitä mihin juuri nyt keskityt.

9. Korjaat tekstiä samalla kun kirjoitat.

Jos kirjoittaessasi pyrit hiomaan tekstiä ja sen ulkoasua hienoksi helmeksi, menetät luovuuttasi. Olet todennäköisesti aikaansaavampi blogin kirjoittaja, kun kirjoitat ajatuksesi alusta loppuun ja vasta tämän jälkeen luet kirjoituksen, ja muokkaat sitä korjaten kirjoitusvirheet. Kirjoita ensin, muokkaa sitten.

10. Et niputa työtä.

Jos mahdollista varaa aikaa siihen, että kirjoitat kerralla useampia blogikirjoituksia. Kun tuottavuutesi on huipussa ja pystyt kirjoittamaan paljon. Älä kirjoita blogia silloin kun tarve vaatii, vaan varaa aikaa etukäteen kirjoittamiseen, koska blogisi tarvitsee sitä. Voit luoda tällaisissa hetkissä useita kirjoituksia ja luonnostelmia tulevaisuuden varalle. Niputa työt; kirjoita monta blogia peräkkäin. Kaikkia kirjoituksia ei tarvitse julkaista samaan aikaan. Jos haluat pitää kesälomaa tai taukoa, kirjoita blogijutut valmiiksi ja ajasta ne ilmestymään säännöllisin väliajoin. Sinä lomailet, mutta blogi päivittyy.

11. Sinulla ei ole systeemiä ideoiden keräämiseksi.

Bloggaajat pohtivat usein, mitä kirjoittaa seuraavaksi. Ideoita on kuitenkin koko ajan ympärillämme. Luet artikkelin, blogikirjoituksen, katsot uutisia, keskustelet kaverin kanssa, luet kirjaa. Me saamme koko ajan ideoita, joista voisimme kirjoittaa. Valitettavasti unohdamme suuren osa näistä ajatuksista.

Kirjoita ideat muistiin heti. Ja toteuta niitä, kun pitää kirjoittaa blogia.

bloggaus ideat

12. Et pysty käyttämään teknologiaa hyödyksi.

Tekniikka parantaa monella tavalla elämänlaatua. Myös bloggaaja hyötyy monista internetin teknisistä mahdollisuuksista. Tilaa kilpailijablogisi RSS-syöte. Jaa blogikirjoituksesi sosiaalisen median kanavissa. Asenna WordPress -lisäosia, jotka tekevät blogistasi hakukoneystävällisen. Käytä tekniikan mahdollisuuksia menestyäksesi.

13. Et osaa hyödyntää toisten bloggaajien taitoja.

Pyydä toisia bloggaajia kirjoittamaan vieraskynä-kirjoituksia blogiisi. Tästä hyödyt sekä sinä että se toinen bloggaaja. Kun saat jonkun kirjoittamaan blogiisi samasta aihepiiristä mitä blogisi käsittelee, saat sekä lisää sisältöä blogiisi että mahdollisesti uusia lukijoita.

Kun sinä kirjoitat toisten blogeihin, verkostoidut ja ystävystyt uusien ihmisten kanssa sekä saat vieraskynä -kirjoituksesta uusia linkkejä blogiisi. Googlen hakukone tykkää näistä linkeistä, ja blogisi nousee hakutilastoissa. Vieraskynäksi ryhtymisessä alku voi olla ujouden vuoksi hankalaa, mutta kysy rohkeasti, voisiko joku kirjoittaa blogiisi tai voisitko sinä kirjoittaa jonkun toisen blogiin.

Tarjoa palvelujasi muun muassa FinnBlogger blogiin. Otan ilomielin vieraskynä kirjoituksia vastaan. Niiden pitää jollain tavalla liittyä bloggaamiseen tai sosiaaliseen mediaan. En maksa palkkioita, mutta saat mainetta ja linkin sivustoosi! Ota yhteyttä finnblogger (ät) finnblogger . com .

14. Et yritä hyötyä blogien kommenteista ja heimoista.

Jos haluat, että blogisi menestyy kommentoi toisia blogeja. Erityisesti niitä, jotka liittyvät oman blogisi aihepiiriin. Liity toisten bloggaajien kanssa mainostamaan heidän blogejaan ja kommentoimaan heidän kirjoituksiaan ja he tekevät samoin sinun blogillesi. Kommentoiminen tekee sinut tutuksi.

Kerro blogissasi toisista blogeista. Jos tästä kirjoituksesta on sinulle jotain hyötyä, kerro tästä kirjoituksesta blogissasi. Jos kerrot minulle tästä, lupaan palkita sen linkillä toisesta blogistani (http://rahaamainoksilla.blogger.com). Jos viittaat blogiini ja haluat paluulinkin, laita blogisi osoite kohdassa 13 mainittuun sähköpostiin).

15. Et huolehdi itsestäsi.

Pidä itsestäsi huolta. Älä ole bloggaaja, joka kirjoittaa niin innokkaasti, että ei ehdi harrastaa liikuntaa ja syödä terveellistä ruokaa.

Jos haluat olla luova ja tuottelias, sinun tulee voida hyvin. Nuku tarpeeksi ja harrasta liikuntaa. Elä terveellisesti, nauti elämästä, bloggaa innolla, mutta muista että elämässä on bloggaamista tärkeämpiä asioita.

Lopuksi

Tässä oli 15 tapaa, jotka estävät tehokkaan bloggaamisen sekä muuta vinkki, miten blogata tehokkaammin.

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä sinulle. Kiitos tästä kirjoitukseta ja inspiraatiosta kuuluu Kikolani -blogille ja hänen vierasblogistille.

Haluatko ansaita blogilla rahaa?

Onko sinulla blogi, johon haluaisit laittaa mainoksia, jotka tuottavat rahaa? Käy tutustumassa, mitä mahdollisuuksia TradeTracker tarjoaa. Minä käytän TradeTrackerista saatuja mainoksia, ja ne tuottavat joka kuukausi rahaa. Käy tutustumassa TradeTrackeriin klikkaamalla tätä linkkiä:

Credits
kikolani.com
www.flickr.com/photos/52890443@N02/4890211051/
www.flickr.com/photos/katerha/4647339052/
www.flickr.com/photos/colinkinner/2200500024/
www.flickr.com/photos/smemon/4414374988/

Jätä kommentti

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: