Blogin kirjoittaminen – selvitä nämä kolme asiaa ensin

käyttäjältä FinnBlogger - 02/04/2012

Blogin aloittaminenJoka päivä perustetaan tuhansia blogeja. Syitä on monia, muun muassa ilmaisun tarve, maailman parantaminen, rahan ansaitseminen, brändäys, oman osaamisen esittely, vaikuttaminen tai viihdyttäminen.

Blogin perustaminen on helppoa. Mene www.blogger.com -sivustolle ja perusta siellä blogi kymmenessä minuutissa! Blogin aloittaminen onnistuu suomeksi. Pääset hetkessä kirjoittamaan ensimmäisen tekstisi maailmalle.  Blogistin ura on alkanut!

Bloggaaminen on ilmaista. Ainakin bloggerissa. Ilmaispalvelu voi olla jopa rahan lähde, jos keksit hyvän tavan kaupantekoon blogissasi.

Kolme asiaa bloggaamisesta

Huom! Saat kuvia blogiin Flickr.com – palvelusta. Tässä blogissa on käytetty seuraavia kuvia:
-stevendepolo
-candlescents

Olen viime aikoina ollut passiivinen bloggaaja. Sopivia kirjoitusaiheita ei ole vain tullut mieleen. Onneksi nyt yön tunteina satuin lukemaan Markkinointi&Mainonta -sivustolta Mikko Nisulan  kommenttikirjoituksen: ”Kolme sanaa blogin perustamisesta”.  Tässä hyvässä kirjoituksessa sanojen lukumäärä nousi yli kolmen; sanoja oli miltei neljäsataa.

Kirjoituksen kolme sanaa ovat benchmark, strategia ja sisältö.  Jokaisen uuden blogin kirjoittajan on syytä pohtia näitä asioita.

Benchmarkkaus pitää sisällään blogin aihepiiriä käsittelevien sivustojen kartoituksen. Pohdi, miksi jotkut blogit ovat hyviä. Missä ne on kirjoitettu, kenelle ne on kirjoitettu ja mikä on kirjoituksen sisältö.

Strategiassa pohdit blogisi kohderyhmää ja heidän odotuksiaan. Tutki omia tavoitteita, tyyliä ja sisältöä.  Mitkä ovat aiheita, joista blogissa kannattaa kirjoittaa? Etsi luonteva tapa kirjoittaa ja joka samalla tukee tavoitteitasi esimerkiksi henkilökohtaisen brändin rakentamisessa.

Mieti ja suunnitele blogisi sisältö. Ota huomioon kaksi ensiksi mainittua asiaa: benchmark ja strategia. Mitä haluat sanoa ja mikä on sen suhde strategiaan. Jos sanottava ei tue tarkoituksiasi, älä sano sitä.

Jätä kommentti

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: