WordPress vai Blogger – kumpi blogialusta kannattaa ottaa käyttöön?

käyttäjältä FinnBlogger - 07/12/2010

blogger-vs-wordpress
Aloitteleva bloggaaja joutuu päättämään heti millaisen ohjelmiston hankkii blogilleen. Yleisimmät bloggaajan sivustot ovat WordPress ja Blogger.

WordPress

wordpress bloggaaminenWordPressin voi asentaa sivustolle myös suomenkielisenä. Aloittelevaa bloggaajaa todennäköisesti sekoittaa kaksi erilaista WordPress palvelua: WordPress.com ja WordPress.org. Hämmentävää? Kumpaa näistä aloittelevan bloggaajan tulisi käyttää?

WordPress.com

WordPress.com on blogipalvelu, jossa on ”kaikki” valmiina. Se on ilmainen blogi, jonne rekisteröityminen on helppoa. Sinun blogiosoitteesi tulee olemaan muotoa: minunbloginimi.wordpress.com. WordPress.com palvelussa blogin lisäosat (plugins) ei ole mahdollisia. Blogin ulkoasua voi muuttaa vain vaihtamalla blogin teemaa. Jos haluat ansaita blogilla rahaa, muista että tänne ei voi laittaa mainoksia. Eli mainoksilla et pääse rikastumaan. Minä aloitin bloggaamisen tällä ilmaisella blogipalvelulla. Mutta vaihdoin vuoden päästä toiseen, sillä halusin saada blogiini Google AdSense -mainoksia.

WordPress.org

Jos sinulla on olemassa webhotelli eli oma kotisivutila, sinun kannattaa asentaa sinne WordPress.org -ista ladattava ilmaisohjelma.

WordPressin plussat

WordPressissa (WordPress.org) on tuhansia ulkoasuja ja lisäosia. Harjaantunut käyttäjä osaa tehdä tutustakin ulkoasusta persoonallisen blogin. Useiden WordPress -teemojen ulkoasua on helppo muokata. Lisäksi WordPressin hakukoneoptimointi on helpompaa kuin Bloggerissa.

WordPressin miinukset

WordPressin asennus ensikertalaiselle hankalaa. Tämä siis WordPress.org -palvelussa. Muista, että WordPress.com asennus oli äärettömän helppoa, mutta blogisi muokkausmahdollisuudet ovat minimaaliset. Katso tiedot edellä.

Blogger

bloggaminen bloggerBloggerissa blogin aloittaminen on äärimmäisen helppoa. Ensin keksit blogillesi nimen ja sen jälkeen ohjelmisto onkin käyttövalmis. Muutamassa minuutissa pääset kirjoittamaan ensimmäistä blogitekstiäsi ja heti sen jälkeen tekstisi on luettavissa kaikkialla maailmassa.

Bloggerin plussat

Bloggerin suurena etuna on se, että sillä pääseee nopeasti bloggaamaan. Käyttö on alussa paljon helpompaa kuin WordPressin käyttö. Lisäksi rahan ansaitseminen blogilla onnistuu helposti: pääset heti liittämään Google AdSense -mainoksia blogiisi ja rahaa alkaa (toivottavasti) tulemaan – muutama sentti kerrallaan!

Bloggerin taustalla on luetettava taho (Google). Lisäksi voit ostaa edullisesti oman domainin. Esimerkiksi jos sivustosi nimi bloggerissa on qwerty.blospot.com voit ostaa helpomman domainin esim. www.qwerty.com . Tämä on helpompi muistaa. Tosin kyseinen domain on jo käytössä, joten sitä et voi ostaa.

Bloggerin miinukset

Bloggerin puutteena WordPressiin verrattuna on ulkoasujen pieni määrä. Ulkoasut ovat kuluneita sillä niitä näkee useassa blogissa. Lisäosia ei ole. Muokattavuus on huonoa. Bloggerissa voit muokata vain ulkoasua, fontin kokoa ja värejä.

Lisäksi lukijoitten kommenttien lukeminen on mielestäni vaikeaa. Hakukoneoptimointi on vaivalloista.

Johtopäätös

Minulla on blogeja sekä Bloggerilla että WordPressissä. Bloggerin etuna on se, että blogin aloittaminen on ilmaista ja saan blogiini sekä AdSense, TradeTracker että TradeDoubler -mainoksia. Tässä ovatkin mielestäni Bloggerin parhaat puolet.

WordPressin etuna on laajennettavuus. Lisäosia (plugin) on helppo asentaa ja blogista on helppoa muokata persoonallinen blogi.

Myös WordPress.org -palveluun saa helposti sijoitettua mainoksia. Tämä blogi on tehty WordPressillä.

Suosittelen WordPressiä

Tästä pääset tutustumaan WordPress.com -palveluun ja voit perustaa blogin vaikka heti:
WordPress

Jos haluat kokeilla Bloggeria, sinne pääset tästä:
Blogger


{ 2 kommentit… lue ne alta tailisää omasi }

Joonas Toivonen helmikuu 22, 2011 13:22

Itselleni parhaaksi alustaksi on ainakin osoittautunut WP… Alussa tein Wordpress.comin kautta ilmaisia blogeja, mutta eihän siellä mainostaa saa… Joten omat domainit vaan hakuseen ja bloggaamaan rahaa! :) Ainakin itse olen huomannut, että WP on helposti optimoitavissa, nopea ja yksinkertainen käyttää… Joomlaa ja Drupaliakin tullut kokeiltua, mutta eivät soveltuneet oikein näin yksinkertaisiin ja pieniin projekteihin.

Vastaa

Erkki heinäkuu 19, 2011 20:11

Bloggari on kyllä aika helppo käyttää elikkä helppous on suuri etu. Aikaa ei mene käyttämiseen ja toimii suhteellisen luotettavasti ja on ylläpidetty ja huollettu järjestelmä. Kaistastakaan ei tarvitse maksaa mitään.

Vastaa

Jätä kommentti

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: